Хасково

Танцьорите от „Златна Тракия“ покориха Португалия и Испания

Златна тракияТанцьорите от „Златна Тракия“ се завърнаха от турне в Португалия и Испания. Визитата им бе по покана на организаторите на Международния фолклорен фестивал в Кантанхеде, в който участие взеха танцьори от 8 държави. Хасковските изпълнители са били единствените представители от България.

За 12 дни изнесохме 16 концерта„, разказа пред Haskovo.info хореографът на „Златна Тракия“ Златка Тимонова. „Ансамбълът ни винаги завършваше концертите като най-добра група с най-темпераментни танци и навсякъде ни представяха като магнетичните танцьори от България„, допълни Тимонова.

По време на турнето си хасковските танцьори са участвали в кулинарна вечер посветена на България. „Приготвихме български специалитети за 100-те гости от Кантанхеде. Менюто ни включваше таратор, мусака, крем-карамел и българско вино“, обясни Тимононва.

ТанцьоритеПо време на вечерята танцьорите от ансамбъла са изнесли и самостоятелен концерт, който е завършил с кръшно българско хоро, на което са се хванали и домакините от Португалия.

„За доброто си представяне получихме много подаръци, грамоти и плакети за участието ни от всички концерти“, съобщи хореографът на „Злтна Тракия“. 

Турнето на местните танцьори завършило в испанското градче Енгера, което е побратимено с Хасково.  Там ансамбълът е гостувал по покана на Асоцияцията на българите в Испания. „Всички много се вълнувахме от тази среща, защото разбрахме, че от 5 000 жители 3 000 са българи, а от тях 1 500 от Хасково и региона“, обясни Златка Тимонова. „Беше наистина страхотен концерт, където танцьорите сякаш не стъпваха, а летяха„, коментира хасковският хореограф.

По време на официалния обяд с кмета на Енгера е станало ясно, че делегация от испанското градче ще гостува в Хасково по време на празниците на града ни през септември.

{youtube}gs2cM7V8Qn8{/youtube}

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Neli Staneva
Neli Staneva
06.08.2010 17:16 17:16

Strahotni ste bili .. Bravo na vsichki :)))

dsaasd
dsaasd
06.08.2010 20:05 20:05

tanci :D:D:D nai tupoto nesht o::D:D

Нети
Нети
07.08.2010 1:03 1:03

Ей това е да играеш с желание и на клипчето най-добре се вижда :) Браво на всички!

Tony
Tony
07.08.2010 11:33 11:33

Bravo, kakto vinagi, navsqkyde ni predstavqte po nezabravim nachin!

Анонимен
Анонимен
13.08.2010 23:28 23:28

ei az igraq v tozi tancov ansambal i e nai qkiqt na sveta BRAVO NA VSI4KI obi4kam vi :* :* :*

Back to top button