Любопитно

Най-добрите млади шофьори и автомонтьори се състезават в Хасково

Регионалният кръг на националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ се провежда в хасковската Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Никола Вапцаров“.

В надпреварата участват отбор на училището домакин и 7 тима от страната. Хасковският отбор е с ръководител Атанас Атанасов и състезателите Йордан Пейчев, Емил Иванов и Семих Хасан. Всички днес решаваха тест, след което Семих участва в състезанието по майсторско шофиране с Шевролета на гимназията. Младите водачи преминаваха през тунел и змейка на преден и заден ход, гарираха.

Състезание

Практическите състезания продължават във вторник в автосервиза на гимназията. Младите механици ще се състезават за най-бърз и качествен демонтаж и монтаж на гуми, баланс на автомобилно колело. В надпреварата за регулиране на автомобилен фар, смяна на четки на пусков стартер, монтаж и демонтаж на съединител, учениците ще демонстрират своите практически умения, бързина и съобразителност. Едно от атрактивните състезания ще е в областта на компютърната диагностика със специализиран софтуер и апаратура AUTEL MAXICOM за диагностика на автомобили.

Петчленна комисия ще определи най-добрия отбор. Победителите ще се класират за националния кръг.

Състезанието беше открито от кмета Станислав Дечев, заместникът му Мария Вълчева, началникът на РУО Христина Боева и директорът на гимназията Донка Станчева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button