Любопитно

„Жажда за живот“ спечели фотоконкурса за Деня на Земята в Хасково

Надежда Митева от ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград и нейната снимка „Жажда за живот“ – славейчета в село Брод, спечели първа награда от Регионалния ученически фотоконкурс „Природата през моя обектив“, организиран от РИОСВ – Хасково. Председател на журито е фотографът Славян Костов.

„Сутрешни лъчи“ в борова гора край Кърджали на Анелия Гинева от хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“ е с втора награда. Третата награда е за Катерина Захариева от ПМГ „Иван Вазов“ и фотографията „Аз съм защитен!“ – змиеок гущер в горите край свиленградското село Мезек. Наградата на публиката с 429 гласа е за Петя Ламбрева от димитровградското ОУ „Алеко Константинов“ и фотографията „Следобеден ден“ в парк „Пеньо Пенев“ в Димитровград.

Има две поощрителни награди: Кадер Хасан от ЦПЛР – Обединени ученически общежития в Хасково за фотографията „От птичи поглед“ край крепостта „Моняк“ и Дениз Сали от СУ „Христо Ботев“ в Джебел със „Зимна приказка“ край село Мишевско.

Официалтото награждаване ще е на 22 април в РИОСВ – Хасково. В конкурса, посветен на Деня на Земята – 22 април, участваха 180 фотографии на 94 ученици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button