Хасково

Задържаната за убийството на майка си ще бъде пратена в затворническа болница

Обвинената в убийството на майка си в село Каснаково Дениза Бояджиева ще бъде настанена в специализираната болница към затвора в Ловеч. Това стана ясно днес, когато съдът гледа искането на прокуратурата за постоянен арест на 30-годишната жена.

52-годишната Петя Бояджиева беше открита мъртва в петък в двора на къщата й, а тялото й беше разчленено. Според разследването убийството е извършено няколко дни по-рано – на 12 април. Предполага се, че то е извършено с брадва, а обвиняемата Дениза е направила самопризнания.

Както и съседите на семейството разказаха в петък, и днес в съда стана ясно, че обвинената има психическо заболяване. Тя е изписана от Центъра за психично здраве в хасковския квартал Болярово преди 20 дни с диагноза „Психични разстройства“, а днес в съда заяви, че е детски хирург. Диагнозата и фактът, че е бременна дават основание тя да бъде изпратена в болницата на затвора в Ловеч.

Окръжен съд – Хасково прецени, че са събрани достатъчно доказателства, че Дениза е извършила убийството на майка си и я остави за постоянно в ареста. Определението може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд.

Зверско убийство в Каснаково

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button