Регион

Турчин скри близо половин милион в дрехите си на влизане в България

235 900 евро е скрил в дрехи в колата си турски гражданин на влизане в България, съобщават от Агенция Митници. Парите са открити при проверка на автомобила му на граничен пункт Капитан Андреево вчера.

При влизането на колата на българска територия 37-годишният мъж заявил, че няма стоки и пари за деклариране. След щателната проверка на колата обаче митничарите открили в яке и сако, поставени в калъф на закачалка, много банкноти от по 100 и 500 евро. Общата стойност на валутата е 461 380 лева.

Районна прокуратура Хасково вече е повдигнала обвинение на турския гражданин за това, че не е декларирал валутата. От там посочват, че става въпрос за особено големи размери по смисъла на Наказателния кодекс. Той е пуснат под гаранция от 10 000 евро.

Само за последния месец това е втората голяма недекларирана сума, внесена през турската граница. В края на март в камион бяха открити 378 080 паунда, което беше рекорд за последните 5 години.

Откриха рекордно количество недекларирана валута в шофьорската кабина на камион

Валута

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button