Любопитно

Шестокласници заровиха капсула с мечтите си, ще ги четат след 20 години

След 20 години сегашните шестокласници от ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград ще проверят дали са се оказали „пророци“ за бъдещето. Днес те заровиха капсула с въпроси и желания, които искат да им се сбъднат с обещанието, че ще ги изровят през 2040 година. До нея беше засадено и дърво.

Капсула на времетоЗаравянето на капсулата е част от уроците на децата по История и цивилизация. Заедно с учителката си Анита Иванова те поставиха в капсулата въпроси към идните поколения и индивидуални желания за бъдещето, обясняват от училището. Поставени са и емблематични за последната година вещи, които са тяхното завещание и трябва да оставят отпечатък от всяко от децата и времето, в което живият.

„Да познаваме миналото си и да черпим вдъхновение от него в това, което създаваме в настоящето. Да знаем кои сме, кои са „другите“, откъде идваме и как можем да живеем всички заедно, за да разберем накъде отиваме и да осмислим пътя си“ – встъпителните думи на преподавателя при започване на учебния час. Анита Иванова обеща на учениците си, че след 20 години лично ще ги издири, за да отворят капсулата и да разберат дали са получили отговор на въпросите и дали са се сбъднали мечтите им.

Капсула на времето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button