Хасково

11 300 вече декларираха доходите си в НАП, кампанията е до 5 май

11 300 души вече са подали данъчните си декларации за облагане на доходите, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

88% от тях са избрали да подадат формулярите си по интернет. 6 900 декларации са изпратени с персонален идентификационен код, а тези с електронен подпис са 3 000. Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени през 2020 г., приключва на 5 май заради Великденските празници.

Доходите от трудови правоотношения на всички, които през миналата година са работили от България дистанционно за чуждестранен работодател, подлежат на данъчно облагане у нас. За целта е необходимо в годишната си данъчна декларация за изплатени доходи те да декларират реализираните такива във връзка с дистанционното полагане на труд.

Изключение е възможно само за чуждестранните лица, които са работили дистанционно за своя чуждестранен работодател от страната по-малко от 183 дни и между България и държавата, на която са местни лица за данъчни цели, има сключена Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане. От НАП уточняват, че срокът от 183 дни е в рамките на календарната година или в рамките на всеки 12 последователни месеца в зависимост от конкретната спогодба. Когато този срок е надвишен, данък се дължи в България от първия ден, в който лицето полага труд дистанционно в страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button