Регион

Прекратиха концесията на кариера за гнайс в Ивайловградско

Концесионният договор за добив на гнайсошисти от находище „Чатала“ в община Ивайловград се прекратява, реши Министерски съвет.

Договорът се прекратява едностранно поради неизпълнение на основни договорни задължения от страна на концесионера. Той не е заплатил концесионно възнаграждение и дължими неустойки за неизпълнение, не са предоставени банкови гаранции, обезпечаващи задълженията за концесионно плащане и за възстановяване на околната среда и рекултивация на засегнатите земи. Констатирано е и неизпълнение на непарични договорни задължения.

През ноември 2011 г. за находище „Чатала“ е сключен концесионен договор с „Гнайс Кобилино“ ООД, село Кобилино, община Ивайловград. Впоследствие наименованието на фирмата на концесионера е променено на „Гнайс Комерс“ ООД.

Междувременно на правителственото заседание е решено хасковското дружество „Пим Минерал“ ЕООД да е новият концесионер на находища „Крепост“ – участък „Запад“, от което се добиват строителни материали – мрамори. Така е одобрена поисканата от предишния концесионер промяна.

Находището се намира на територията на община Димитровград. Концесията за него е предоставена през март 2005 г. за 30 години на „Пим продукт“ ЕООД. С днешното решение правата и задълженията по предоставената концесия се прехвърлят изцяло на „Пим Минерал“ ЕООД. Условията по концесионния договор остават без промяна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button