Спорт

Търсят фирма за изграждането на новата писта за над 400 000 лв. на стадион „Младост“

Обществена поръчка за ремонт на лекоатлетическата писта на стадион „Младост“ обявиха от община Хасково. Прогнозната стойност на поръчката е 417 535 лв. без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 13 май.

Сегашната писта е с два вида стари амортизирани настилки. Те са в много лошо състояние – тартановата на много места липсва, бетоновата й основа е силно напукана, а покритието от сгур е с много неравности. Предвижда се подмяна на двете негодни за експлоатация настилки на пистата с нова съвременна спортна настилка на полиуретанова основа – за висококачествени лекоатлетически писти. При тази подмяна не се променят размерите на съществуващата писта – запазва се ширината й от 5 м (за дълго бягане), запазват се и участъците с уширенията, където е с ширина 7,5 м (за спринтови дисциплини), се казва в описанието на поръчката.

Новата лекоатлетическа спортна настилка трябва да е на полиуретанова основа (сандвич система) и да се състои се от два слоя. Първият слой ще е комбинация от полиуретанов биндер и СБР гранули, положен машинно с „пейвър“. Вторият слой трябва да се състои от течен полиуретан и ЕПДМ гранули. Настилката трябва да е с дебелина 15 мм и да притежава валиден сертификат от IAAF с посочена дебелина. Тя ще е водонепропусклива, саморазливна, безфугова и шпайкоустойчива. Предвижда се настилката е да е с червен цвят.

Както Haskovo.info писа, ремонтът на терена на стадиона ще струва 561 194 лв., които са от БФС по програма на УЕФА. Работата се очаква да започне през лятото и да завърши до 6 м.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бойко
Бойко
21.04.2021 16:54 16:54

800 метра гума за 400 000 лв! Бая крадене ще има! Поне 350 000 ще свият !

Стоименов
Стоименов
22.04.2021 9:32 9:32

Време беше!
Но оправете и оградите, за да не влизат кучета и мангал!

Back to top button