Любопитно

Константино Льондев се завърна с „Белисимо“ в Хасково

Художникът с италиански корени Константино Льондев откри тази вечер втората си самостоятелна изложба „Белисимо“ в хасковската художествена галерия „Форум“.

Експозицията включва 16 живописни платна, повечето със свежи и ярки пролетни цветове. Льондев заяви пред Haskovo.info, че последно е гостувал в Хасково преди пандемията.

Според ценителите картините му носят колорита на Италия. Художникът разказа, че прабаба му е от Южна Италия – Полиняно а Маре, Пулия, което е родното място на знаменития певец Доменико Модуньо. По неговите думи, тук е и най-добрата рибна кухня в света.

Изложбата представя нови произведения, рисувани през последните месеци. Тя е организирана със съдействието на Института за културно наследство България – Италия и ще остане в Хасково до 10 май. След това експозицията ще бъде показана в София.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button