Регион

10 години след Черния Великден борбата за по-сурови наказания продължава

23 април 2011 година е най-черната дата в историята на Симеоновград. Никой в региона няма да забрави трагедията, сполетяла града. Шест семейства останаха почернени завинаги, след като пиян шофьор помете децата им на тротоара.

Малко преди полунощ срещу Великден група тинейджъри тръгват към църквата за празника. Не стигат делеч. Връхлита ги автомобил, управляван от пиян 23-годишен шофьор, взет назаем от братовчед му. Озовалите се на мястото съседи дълго време не можеха да затворят очи без да виждат страшната касапница.

Това не се забравя, това не се преодолява, споделя майката на Трифон Катя. И тя, и останалите родители винаги ще живеят с мисълта за загубата, с мъката по децата си.

Черен Великден

Яница, Мелин, Евгени, Гошо, Трифон и Красимир завинаги остават в паметта на хората като Ангелите от Симеоновград, а семействата им започнаха борба. Първо за присъди за Данаил и Живко – виновниците за катастрофата, които получиха 12 и 7 години затвор. Основната битка обаче е за по-сурови наказания като цяло. Целта е всеки да си вземе поука и да намалеят този вид инциденти.

Съдебната система продължава да е в безхаберие за това, което се случва по пътищата. Почти не се издават ефективни присъди от 7 години насам. Няма сурови наказания. Продължават масовите убийства по пътищата, казват днес родителите.

Някои спират и се кръстят като минават край мястото на катастрофата, но други пак карат със 100 километра в час, все едно са на магистрала – думи на Славка Георгиева – майката на Гошо. Инцидентът става точно пред нейната къща.

Все пак през годините родителите на жертвите от Черния Великден постигнаха малка победа. След законодателни промени вече не се допуска сключване на споразумение с прокуратурата за намаляване на присъдата при катастрофа под въздействието на алкохол и наркотици.

За съжаление много бавно и много трудно се получават нещата в нашата държава, основната причина за това е корупцията, смята майката на Яница – Магда.

А 10-тата годишнина от Черния Великден почетоха и ученици от добричкото село Победа, които са нарисували 6 картини, по една за всеки от Ангелите на Симеоновград. На мемориала беше отслужена панехида.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
4444
4444
23.04.2021 21:07 21:07

Дано са в един по-добър свят от нашия тези деца!
У нас корупцията прояде обществото като рак и постоянно разширява своите метастази – за съжаление!

Back to top button