Регион

Роми от Чирпан въртят търговия с прасета по селата

Търговията с прасета е вялаРоми от Чирпан въртят търговия с прасета по селата в хасковска област. Те товарят ладата си с по десетина малки животни и тръгват по предварителен график. Една от последните им спирки бе в харманлийското село Бисер.

Двамата търговци са наясно, че продажбата на животни без документи направо от багажника не е редна, но огласят улиците с викове „Хайде на пържолите!“ без особено притеснение.

Единият от двамата се представи като Милан и обясни, че прасетата са изрядни и са идеални за угояване, а във всяка къща трябва да грухти поне по едно, за да има пържоли по Коледа.

Прасетата са на цена от 85 леваЗа разлика от преди години обаче сега селяните вече не купували. На ден обикновено се продава по едно прасе, а едно време за два часа пласирали десетина.

Грухтящите от багажника животни са по 15 – 20 килограма. Има твърда цена от 85 лева, но ако клиентът е по-настоятелен може да падне поне с 10-15 лева.

Глобата за подобен род търговия, ако бъде засечена от властите, е до 500 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
zafi
zafi
10.08.2010 14:54 14:54

6to da e nelegalno wee le6ove !!! horata samo pedlagat pak ako iskat da kupuvat ai 6e vi e*a dolnata maika

Back to top button