Хасково

Хасковлии с акция по почистването на парк „Ямача“

Група хасковлии се включи след обяд в акция по почистването на парк „Ямача“.

Инициативата „Да спасим парк „Ямача“ се провежда за втора поредна година. Целта е да се даде пример на хората да пазят природата и да участват в подобни акции. Хасковлии получиха чували и ръкавици.

Парк

Един от организаторите е актьорът Янко Митев, който каза, че централните части и алеи на парка се чистят ежедневно от „Екопрогрес“. По тази причина той насочи групата към пътеките в южната част, където имаше отпадъци. На едно място бяха струпани части от телевизори, а в края на парка имаше и стар автомобил. Митев предложи в този район да се поставят кошчета за отпадъци.

Парк

Сред организаторите на екоинициативата е Елена Вапцарова, която е и член на комисията за парк „Ямача“. Тя съобщи, че след разхлабването на противоепидемичните мерки през следващата седмица е насрочено заседание на комисията, която продължава борбата общината да закупи игрищата и терените до стадион „Хасково“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
шуменски влак
шуменски влак
24.04.2021 19:09 19:09

Поздравления за акцията!

Но не са необходими повече кошчета. Нужно е на хората да разберат, че както са успели да занесат някакъв боклук в гората, така трябва да го върнат и изхвърлят на местата за събиране на отпадъци.
Повече кошчета означава повече мързел и потрошени публични средства за стимулиране на този мързел!

ВКР
ВКР
24.04.2021 21:23 21:23

То ако има и тия боклуци някой да изчисти дето уж събират нещо а то е чисто ще е супер

к..ра му Янко
к..ра му Янко
24.04.2021 22:08 22:08

както се вижда не са изчистили и събрали кой знае какво, но пък си направиха разходка на чист въздух и „о мамо, тате вижте ме снимаха ме за хасково инфо“ напрау велико! защо не снимахте и новите пейки с които същите тия „чистачи“ унищожиха няколко 30 годишни бора?

Янко Митев
Янко Митев
25.04.2021 8:54 8:54

Като намериш нещо което сме унищожили ми свирни. И като сте свикнали да живеете в боклука не ни казвайте какво да правим…защото сте си боклуци! Боклука няма място сред хората! Насрани ГЪ//ВЕ!

Back to top button