Хасково

Започна ваксинацията на трудноподвижни хора в Хасково

Ваксинацията срещу COVID-19 на трудноподвижни и неподвижни хора по домовете им започна тази сутрин в Хасково.

Както Haskovo.info писа, записването започна през миналата седмица, като досега са се записали 8 души. Днес мобилният екип на РЗИ ваксинира петима трудноподвижни в Хасково с ваксината на Пфайзер.

Първият беше хасковлията Васил Момчилов. Напатил съм се по болници, знам за какво става въпрос и не съм се замислял дори и за миг, разказа той секунди, след като получи първата доза от ваксината.

Ваксинация
Васил Момчилов

Няма какво да чакаме. В други държави хората отдавна се ваксинираха, а ние се бавим, допълни човекът, който е с хронични заболявания. Въпреки това не се е консултирал с личния си лекар, но е убеден, че е взел най-доброто решение за себе си.

Все пак от РЗИ съветват хората преди да се запишат да се консултират с лекуващия ги лекар. Екипът на РЗИ също извършва преглед преди поставянето на инжекцията.

Записванията продължават на електронната поща на РЗИ – rzi@haskovo.net или на телефони: 0884 599 516, 0884 599 506 и 0884 599 508 от 8:30 до 17 ч. Те трябва да посочат трите си имена, ЕГН, адреса, на който се намират, предпочитания за ваксина и телефон за връзка.

В Хасковска област вече са ваксинирани над 20 000 души, като имунизацията продължава. Днес и утре се очакват още дози от РНК ваксините. Във вторник ще бъдат раздадени количества и на личните лекари. Очаква се да бъдат разкрити и „зелени коридори“.

Ваксинация

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button