Регион

Жестоко: Син уби майка си дни след като съсед я спаси от пожар

11 дни след като беше спасена от съсед в горящата си къща в Любимец 78-годишната Радка Попиванова е убита от сина си. Шокиращите факти станаха ясни днес в Хасковския окръжен съд, който остави в ареста 53-годишния Веселин Георгиев за убийството на майка си.

На 10 април в къщата на Радка избухва пожар. Пламъците вижда Цветан Гюров, който живее под наем в близка къща. Той успява да измъкне трудноподвижната жена от пламъците и така спасява живота й, рискувайки своя собствен. През това време синът на жената носи кофа с вода, но не се включва в спасяването на майка си. Още тогава съседите виждат нещо съмнително в поведението му. Има и теория, че той самият е подпалил къщата.

Няколко дни след пожара Радка прекарва в болницата в Харманли, а след това се връща в Любимец и остава при сина си, тъй като нейният дом е изгорял. Жената беше открита мъртва в дома на сина си на 21 април. Тя е починала след като след пореден изблик на гняв Веселин й нанесъл много удари с юмруци и длани по главата, пише в обвинението.

Съд
Веселин Георгиев

Днес от прокуратурата обясниха, че синът често злоупотребявал с алкохол и системно биел майка си. Скандалите станали по-чести след като той останал без работа в края на 2020 г. Тогава започнал и да й взимал пенсията.

Съдът остави 53-годишния мъж в ареста. Той е направил пълни самопризнания пред разследващите, като с адвоката си не оспориха искането на прокуратурата за налагането на най-тежката мярка за неотклонение. Ако бъде признат за виновен го грозят от 15 до 20 г. или доживотен затвор без право на замяна.

Герой: Мъж пострада, за да спаси възрастна жена от огъня

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button