Хасково

ИАРА: Риболовци с „месарски“ манталитет обезрибяват региона

Милчо Милчев„Организираните любители риболовци със законни билети са най-голямата опасност за рибата във водоемите в областта“, алармира началникът на местното звено на ИАРА д-р Милчо Милчев. Последният такъв сигнал е от снощи от яз. Ивайловград, където има стотици, дори хиляди хора с въдици, разказа д-р Милчев.

По думите му тази година хвърлянето на хайвера на шарана необичайно продължава и досега, затова рибата излиза на плиткото, а рибарите се възползват от това. „90% от любителите целят само да си избият разходите по пътуването до язовира и да си направят консерви за зимата“, заяви началникът на ИАРА-Хасково и се закани, че всеки заловен ще бъде санкциониран с максималната предвидена от закона сума от 50 до 200 лв.

„Ние обаче не можем непрекъснато да ги следим, защото не достигат хора и средства„, каза Милчев. След съкращенията в звеното то в момента наброява 5-ма души. „Нито едно риболовно сдружение не се е свързало досега с нас“, заяви още Милчев. 

Началникът на ИАРА-Хасково разказа, че любителите риболовци нарушават правилата за допустим дневен улов до 3 кг. с максимум 3 въдици на язовир и една на река. 130- 140 са съставените през тази година актове на любители. Те са основно за нощен риболов и ползване на повече от допустимия брой въдици.

От началото на този месец инспекторите на ИАРА в областта са наложили общо 23 акта. След проверки през почивните дни са съставени 12 акта за нощен риболов на язовирите Ивайловград и Тракиец. Отнети са 3 въдици.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ribar4eto
ribar4eto
13.08.2010 1:04 1:04

Какви са тез глупости г-н Милчев
значи споредвас рибарите с билетите си правят консерви?!?!?!
според мен от десет излета с въдица я има три успешни я не,но по друг начин стоя нещата с мрежите който ,вече сериозно се замислям ,толерирате и покривате гоните хората който ви хранят тъпичко е не съм сигурен дали да си вадя билет за догодина щото останаха един тракиец и една марица не арендовани
а те всяка вечер се мрежат ама кой да го види това
дай да глобяваме вадичарите щото са лесни мишени нали
смешници сте вие плашила

Анонимен
Анонимен
13.08.2010 9:08 9:08

Г-н Милчев в момента вие се подигравате със всички хора които са дошли при вас и са си закупили съвсен редовно рибарски билети и са решили да бъдат законни граждани на република България. Вие ни се подигравате и изкарвате нас виновни че по язовирите и реките у нас няма риба. Правили сме си консерви. Това звучи подигравателно г-н Милчев.
За цялата минала година за толкова много излети аз не успях да стигна дори 10 кг риба. И защо ли защото няма риба по Българските язовири. Тази година също не съм стигнал още 10 кг.

А това с правилата за нощен риболов, 3 кг риба за язовир и т.н. вземете и обяснете едно по едно защо по 3 въдици, защо без нощен риболов, защо само по 3 кг дневен улов и т.н. за да ни стане и на нас защо са тези забрани. Макар че и дори и да ги няма моя годишен улов е 10 кг.
Или трябва да има такива правила че да можите да хващате дребните и обикновени хора, нямащи силата и парите с които да ви уплашат или задоволят?

Анонимен
Анонимен
13.08.2010 16:12 16:12

Абе колеги тези са чиновници ако са рибари няма така да разсъждават,а за нощния риболов не е тяхна работа щото нито им се пише нито им се занимава,па и нямат техническото образование ,питай ги има ли ихиолог сред тях. ;D
Гледат как да смъкнат кожата на българина колкото от където могат .
Ама не гонят бракониерите,все им се измъквали,щото нямат дупета за това.

Анонимен
Анонимен
15.09.2010 14:36 14:36

иди бе Милчоо на Марица с въдица -месец стой все тая кьорава риба няма избита и наплашена и после глобявай пак хорицата с 2 пръчки и редовни билети да отчиташ дейност няма вече да ползвам билетите ви шибани ОПРАВИЯ НЯМА

Back to top button