Любопитно

Финансират 36 културни проекта в Хасково, останаха 34 500 лв. за втория етап

36 проекта са одобрени за финансиране по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в Община Хасково, съобщават от кметството.

През първия етап на кандидатстване за финансово подпомагане са постъпили общо 63 проекта. Одобрените са в направленията „Читалища“, „Културни инициативи“, „Мобилност“ и „Утвърдени и значими събития“. По направление „Творчески стипендии на млади местни творци до 29 г.“ на този етап не са постъпили искания за финансово подпомагане.

Срокът за подаване на искания за финансово подпомагане за втори етап на кандидатстване е 31 май включително. Остатъкът от неразпределените на първия етап средства е 34 500 лв.

Вижте класираните и некласираните проекти на първия етап

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Янко Митев
Янко Митев
26.04.2021 20:13 20:13

Ужасен съм от двете калинки членове на комисията! Иванова- директор на дирекция в общината където е попаднала след остър завой и директорката на Математическата гимназия която никога не е знаела какво е култура и творчество.Чуствам се обиден…. да те признават в България и Европа а две калинки да ти се подиграват.

ГЕРБ Победа
ГЕРБ Победа
27.04.2021 8:08 8:08
Отговор до  Янко Митев

Ще ви закопаем всичките !

vvv
vvv
27.04.2021 8:07 8:07

Моля, почиствайте връзките от фейсбук тракери.

Труда краси човека
Труда краси човека
27.04.2021 9:52 9:52

Целта на групировката ГЕРБ е да спрат достъпа на пари от европейските фондове към гражданите , за да може финансирането да остане изцяло за тяхната престъпна групировка. Ярък пример за това е как проекти на граждани за символични суми от 3000лв. до 5000лв. не са класирани , докато всички проекти на престъпното сдружение ГЕРБ получават финансиране. Все пак за да има за едни , трябва да няма за други, и то трябва да няма по много. Спирането на достъпа на пари от еврофондовете до гражданите се осигурява чрез „Косимията“ назначена и зависима изцяло от организираната престъпна група на ГЕРБ. В различните направления на финансиране членовете на комисиите са разлини но по същество всички са обвързани с ГЕРБ.
Ето и имената на някой от членовете в „Косимията“ по култура, това са :
1. Директорката на Математическата гимназия в гр. Хасково – Гергана Петрова
2. Директорката на дирекция Образование, култура, младежки дейности и спорт в общината – Йорданка Иванова

Впечатление правят проектите за финансиране на „Сдружение Алианс за регионално сътрудничество и развитие“ получаващо европейски пари в особенно големи размери по различни направления от фондовете на европейският съюз. За култура 7000лв., за приложна демокрация от социалните фондове 87 278,69лв. и др.
Това сдружение по същество неправителствена организация(НПО) представлявано от :
1. Светла Василева
2. Иво Конгалов
3. Миглена Никовска
в него вземат участие още Милена Трендафилова, Евгени Консулов и Теодора Пехливанова всички до един приятелчета на Делян Добрев от ГЕРБ.
Тези хора издават брошурки и отчитат дейности на организирани седянки за което получават всяка година финансиране от европейските фондове над 100 000лв!
Така групата около ГЕРБ без да извършва работа по същество прибира от европейските фондове купища пари , докато ограбеният български народ продължава да не разбира защо ходи на работа , работи и става все по-беден и по-беден.

Back to top button