Регион

Пак хванаха нелегални турци на Капитан Андреево

Снимка МВРДвама турски граждани, единият от които с фалшив венецуелски паспорт, са задържани снощи на граничен пункт Капитан Андреево, съобщават от МВР.

Около 22 часа за влизане в страната пристигнал лек автомобил BMW, управляван от 30-годишен турски гражданин. С него пътували жена му и двете им деца. При извършената проверка на автомобила между предната и задната седалка, в краката на децата, покрит с одеяло, е открит 19-годишен турски гражданин без документи за самоличност.

Половин час по рано граничните полицаи са задържали 45-годишен турски гражданин, представил за паспортния контрол фалшив венецуелски паспорт. Той се опитал да влезе в страната като пътник в автобус. По-късно у пътника е открит и турският му паспорт със същите лични данни.

При разкриването на двата случая българските гранични полицаи са работили заедно с трима свои колеги – гранични служители от страни членки на ЕС. 11 гранични полицаи от ЕС в момента работят съвместно с колегите им от ГПУ Свиленград във връзка с дейности по противодействие на нелегалната миграция на територията на съюза, координирани от агенция Фронтекс.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button