Регион

Пускат моста между Димитровград и „Марийно“ през юли

През юли се очаква да приключи ремонтът на моста над река Марица към кв. „Марийно“ в Димитровград. Това заяви днес кметът Иво Димов като уточни, че все пак срокът е условен и зависи от атмосферните условия.

„Въпреки че се създават много неудобства за гражданите, важно е съоръжението да бъде изпълнено качествено“, коментира Димов. Той уточни, че досега заради атмосферните условия работата е спирана два пъти, но отново е възстановена.

Мост

Ремонтът започна в края на миналата година, когато нивото на река Марица беше най-ниско и позволяваше работа по укрепване на основите на колоните, каза още градоначалникът. С изключение на една, те вече са укрепени и започва работата по горната част на моста.

Мост

Следва полагането на карбонови материали за допълнително усилване, което изисква температури над 20 градуса в няколко последователни дни. След това ще се положи асфалтът, ще се направят тротоарите, парапетите, поясниха строителите.

Haskovo.info припомня, че състоянието на моста бе определено като предаварийно и за ремонта му бяха отпуснати близо 2 милиона лева.

Мост

3 коментара

  1. Като гледам първата снимка с гредата – личи качеството…
    Помним какво каза кметът за ремонтирания път към Симеоновград, дали е минавал да види какви пукнатини и дупки зейнаха???
    А какво се случва с моста край Нови рудници, че доста коли се потрошиха по този обход през Гвардията????

  2. Защо през юли? По договор от 30.09.2020 изпълнителят „Еко Традекс Груп“ АД е трябвало да извърши ремонта за 100 дни.

  3. А Хасково-Пловдив кога? Или областната пак е хвърляла предизборни обещания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button