Хасково

Започват преговори със собственика на игрищата на „Ямача“. Иска 100 евро на квадрат

Община Хасково да започне преговори със собственика на спортните игрища на „Ямача“ реши днес Комисията за провеждане на широко обществено обсъждане и проучване възможностите за придобиване на имоти частна собственост в парк „Ямача“ за реализиране на обществени цели.

Комисията беше сформирана през миналата година с решение на общинския съвет в Хасково след протести срещу застрояването, инициирани от групата „Да спасим парк Ямача“. Това се случи, след като в един от терените започна строителство на жилищен имот. Проверката установи, че терените от почти 23 декара са частна собственост и не са част от парка.

Комисия

След като общинският съвет сформира комисията беше ангажиран лицензиран оценител. Неговата оценка е, че цената на имотите е 36 лв. на квадратен метър. Собственикът им обаче е поискал 100 евро на квадратен метър.

След дебатите днес комисията с председател заместник-кметът Динко Тенев реши да покани собственика на имотите на преговори. Целта ще е да бъде свалена цената, като от общината ще поискат да се закупят първо спортните игрища, които са с площ около 12 декара.

В бъдещите преговори ще участват кметът Станислав Дечев, представителят от „Да спасим парк Ямача“ Елена Вапцарова и общинският съветник Георги Пеев, а резултатите от преговорите ще бъдат представени на общинския съвет, който трябва да вземе окончателното решение.

3 коментара

  1. Абе няма ли кой да вкара вече оня мустакатия узунджовец в затвора??? Исра се на тоя град и го окраде за поколения напред в комбина с още двама трима приятели и роднини. Вкарайте ги най-накрая в затвора, бе ей!!!

  2. Който му ги е продал, той да му върне 100евро, разваляй сделката!

  3. Що бе, няколко къщи добре ще седят там. А кучетата ще си ги разхождате другаде.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button