Хасково

Започват преговори със собственика на игрищата на „Ямача“. Иска 100 евро на квадрат

Община Хасково да започне преговори със собственика на спортните игрища на „Ямача“ реши днес Комисията за провеждане на широко обществено обсъждане и проучване възможностите за придобиване на имоти частна собственост в парк „Ямача“ за реализиране на обществени цели.

Комисията беше сформирана през миналата година с решение на общинския съвет в Хасково след протести срещу застрояването, инициирани от групата „Да спасим парк Ямача“. Това се случи, след като в един от терените започна строителство на жилищен имот. Проверката установи, че терените от почти 23 декара са частна собственост и не са част от парка.

Комисия

След като общинският съвет сформира комисията беше ангажиран лицензиран оценител. Неговата оценка е, че цената на имотите е 36 лв. на квадратен метър. Собственикът им обаче е поискал 100 евро на квадратен метър.

След дебатите днес комисията с председател заместник-кметът Динко Тенев реши да покани собственика на имотите на преговори. Целта ще е да бъде свалена цената, като от общината ще поискат да се закупят първо спортните игрища, които са с площ около 12 декара.

В бъдещите преговори ще участват кметът Станислав Дечев, представителят от „Да спасим парк Ямача“ Елена Вапцарова и общинският съветник Георги Пеев, а резултатите от преговорите ще бъдат представени на общинския съвет, който трябва да вземе окончателното решение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
28.04.2021 17:44 17:44

Абе няма ли кой да вкара вече оня мустакатия узунджовец в затвора??? Исра се на тоя град и го окраде за поколения напред в комбина с още двама трима приятели и роднини. Вкарайте ги най-накрая в затвора, бе ей!!!

Селяни в градска среда
Селяни в градска среда
28.04.2021 17:56 17:56

Който му ги е продал, той да му върне 100евро, разваляй сделката!

Пейо
Пейо
29.04.2021 10:09 10:09

Що бе, няколко къщи добре ще седят там. А кучетата ще си ги разхождате другаде.

Back to top button