Подменят опасни улични стълбове по сигнали на хасковлии

Хасково

Започнала е подмяна на опасни улични стълбове в Хасково. Тя се извършва по график, който е съставен по сигнали на жителите на града.

Обикновено става въпрос за амортизирани във времето или повредени при инциденти стълбове. Именно такъв беше подменен днес на кръстовището на улиците „Петко Славейков“ и „Алеко Константинов“. Стълбът беше разбит в основата си, най-вече при удари от автомобили, тъй като на кръстовището е имало няколко катастрофи през последните години. На метри от него по-рано е подменен и друг стълб.

Стълбове

Преди подмяната на стълбовете фирмите, които имат разположени паяжини от кабели по тях ги свалят, а след това отново ги слагат. На мястото на старите стоманобетонни стълбове се слагат нови метални от частна фирма, с която е сключен договор, а в работата участва и общинското предприятие „Екопрогрес“. От началото на годината са сменени повече 10 стълба в Хасково, съобщиха за Haskovo.info от общината.

4 коментара

    • На Петър Берковски 12 също има стълб с голяма дупка в него и се виждат арматурите. Трябва да се замени незабавно

    • Стълба на кръстовището на ул. „Днепър“ и „Деде Агач“ е силно наклонен от поне двадесетина години, но никой не обръща внимание… Трябва ли да падне върху някого, за да се самосезират отговорните органи?

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.