Хасково

2 185 подадоха молби за помощи за отопление, най-много искат пари

Дърва2 185 са подадените досега молби за отпускане на енергийна помощ за предстоящия отоплителен сезон в хасковска област, съобщи за Haskovo.info  главният експерт в Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Стефан Манахилов.

Най-голямата част – 1 165 са в община Хасково, като 433 от тях са приети в изнесената приемна в квартал „Република“. На място в дирекция „Социално подпомагане“ за подадени 732 молби. Приемна трябва да бъде отворена и в кв. „Хисаря“, каза Стефан Манахилов.

Такива ще има и по график в селата, където има повече от 50 молби. Формулярите вече са раздадени, за да могат хората да ги попълнят. 338 молби са подадени от началото на август досега в община Димитровград, най-малко са в Маджарово – 5.

Стефан МанахиловПри 1 765 от подадените молби хората желаят помощта да им бъде изплатена в пари за отопление на твърдо гориво, 212 са заявили желание да получат помощта направо във вид на дърва и въглища, а 208 са желаещите да се отопляват с електричество.

Тази година стойността на помощта, одобрена от социалния министър Тотю Младенов, е 56,86 лв. на месец, като ще бъде изплатена на два пъти. За месеците ноември и декември помощта ще бъде изплатена в края на месец декември, а за периода януари – март – в края на януари, обясни Манахилов. Крайният срок за подаване на заявленията е 31-ви октомври.

Освен на подоходния критерий желаещите да получат енергийна помощ трябва да отговарят и на редица други изисквания. Новото тази година е, че ще бъде проучено дали през последните 5 години са продавали или прехвърляли селскостопански имот.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button