Хасково

217 ученици от областта на поправителна матура по български

Матура217 ученици от областта са подали заявления за явяване на поправителната матура по Български език и литература, която ще се проведе на 31-ви август, съобщи за Haskovo.info експертът в Регионалния образователен инспекторат Александър Некезов. От тях 126 са зрелостници от община Хасково.

Основната част от желаещите да се явят на поправката са такива, които не са издържали успешно матурата през месец май, а единични бройки са тези, които са се обучавали в самостоятелна форма или не са взели зрелостния изпит през миналата учебна година. На редовната матура по Български език и литература през май в областта се явиха общо 2 046 ученици.

За втората поправителна матура по свободноизбираем предмет са подали заявления общо 513 ученици от областта, като най-много от тях – 368 са желаещите да се явят на изпит по география, уточни Некезов. На второ място е биологията. За нея са заявили желание 66 ученици. Изпитът ще се проведе на първи септември.

Haskovo.info припомня, че на редовната матура по свободноизираем предмет през май отново най-предпочетеният предмет бе географията, като от този изпит бе и най-слабият среден успех.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button