Регион

В Ивайловград притеснени от гръцките комари, няма пари за пръскане

ИвайловградХората в Ивайловград са притеснени от заплахата от нилска треска, която се пренася от комари от Гърция, заради близостта на общината до южната ни съседка. Официално разпореждане в общината за пръскане против комари обаче засега няма получено от нито една държавна институция,съобщи за Haskovo.info говорителят на местната администрация Диана Маркова.

Досега в общината не е правено пръскане против комари, уточни Маркова и допълни, че община Ивайловград не разполага нито с необходимите финансови средства за това, нито със съответните специалисти.

От Регионалната инспекция за опазване на общественото здраве в Хасково съобщиха, че засега нямат разпореждане за издаване на предписания за подобни пръскания, принципно те са задължение на общините.

При случай на нилска треска в съседна община на територията на Гърция областният управител на Хасково ще свика комисия, която ще предприеме необходимите действия за предпазване на населението, съобщи пресаташето на администрацията Светлана Николова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button