Спорт

И деца вече могат да тренират ММА в Хасково

В клуб „ММА – Хасково“ в спортна зала „Дружба“ вече тренират и първите деца. Момчетата се обучават в бойния спорт при треньорите Георги Тонев и Петьо Сурчев.

ММА може да се тренира след 10-годишна възраст, а първите състезания са за 12-годишни, казва Сурчев. Той уточнява, че децата тренират при олекотени правила – само борба, без никакви удари.

Най-малкият е първокласникът Мартин Миленов от ОУ „Св. Иван Рилски“. В залата са още Николай Гешев на 10 г., 11-годишните Веселин Христов и Никола Николов, както и Валентин Генев на 12 г. Децата разказха пред Haskovo.infо, че са се записали на ММА, защото обичат бойните спортове. Някои признаха, че искат да се научат да се бият, но само за самоотбрана. Едно от децата е тренирало джудо, но сега иска да опита и този спорт. Момчетата очакват с нетърпение първото си състезание в началото на септември и тренират усърдно за спечелването на първите си медали.

Техните треньори са много доволни от това, че децата се готвят с голямо желание. „Нашият спорт сега набира сила. Желаем да ги вкараме от малки в залата, за да ги откъснем от компютърните игри и телефоните“, казва Петьо Сурчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Някой
Някой
30.04.2021 19:09 19:09

Петьо Сурчев първо да вземе да си озапти синът си Милен който се прави на голямата работа! Това че работи в Полицията от много скоро не му дава право да се подиграва с търпението на хората.

Друг
Друг
03.05.2021 10:28 10:28
Отговор до  Някой

На Петьо сина не се казва Милен. Цялата ви информация е грешна

Back to top button