Хасково

Хасковските депутати с 3 въпроса и 2 питания към министри

Три въпроса и две питания към министрите в оставка са отправили от началото на 45-то Народно събрание новите хасковски депутати, сочи справката в сайта на парламента.

Велизар Енчев от БСП е задал два въпроса към външния министър Екатерина Захариева, а Минко Ангелов от „Изправи се! Мутри вън!“ към министъра на земеделието и храните Десислава Танева. Катя Панева от „Демократична България“ има две питания към министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и към регионалния министър Петя Аврамова.

Въпросите на Велизар Енчев към Екатерина Захариева са свързани с Турция. Първият от тях касае статута на българските храмове в южната ни съседка, където службите се водели предимно на гръцки език в последните години. Енчев пита дали Министерството на външните работи е потърсило съдействие от турската страна, както и дали тези въпроси са обсъждани с партиарх Вартоломей при посещенията му в България. С другия си въпрос Енчев припомня темата с обезщетенията от Турция за тракийските бежанци като пита дали това е било обект на обсъждане през последните години, дали е отпаднало като тема или е правен опит въпросът да бъде включен в двустранните отношения.

Минко Ангелов задава въпрос на Десислава Танева за работата на частни фирми на територията на границата ни като пита какво е наложило дейности като фитосанитарен контрол, лаборатория за контрол на плодове и зеленчуци и пунктове за спиране на животни да бъдат отдадени на концесия. Той посочва, че дейностите генерират сериозни финансови средства и пита защо не влизат в бюджета на страната, а се превъртат през частни фирми на един собственик, за когото твърди, че има съмнителна репутация.

Първото питане на Катя Панева е към здравния министър и се отнася до националния план за ваксиниране срещу COVID-19. Тя иска информация за начина, по който протича ваксинирането в малките населени места и как държавата планира да преодолее негативните нагласи срещу ползите от имунизацията. Питането на Панева към Петя Аврамова е за изработване на Регионалното прединвестиционно проучване за водоснабдяване и канализация за Хасково.

Нито един от въпросите и питанията към момента няма получен отговор от съответните министри в оставка.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Вагонян
Вагонян
30.04.2021 18:23 18:23

Фитосанитарният контрол на границата се контролира изцяло от мутрите.Те смъкват огромни суми от камионите с плодове и зеленчуци.Това се знае от всички служби но никой нищо не прави.

Back to top button