Спорт

Румънец спечели дрифт състезанието на картинг писта Хасково

Награждаването на победителитеЕдинственият гост от чужбина във финалите на дрифт надпреварата в Хасково спечели състезанието днес. Калин Киортан от Румъния победи Красимир Стефанов от Варна след като на българският състезател му отказаха спирачките в последната обиколка и за малко не се случи инцидент. 

Трети остана Християн Ангелов от Плевен, който победи Александър Бурдин от Исперих на полуфинала. Победител за българския шампионат все пак е Красимир Стефанов.

В квалификациите за първия кръг на националния дрифт шампионат участваха 40 състезатели, сред които двама румънци и една жена. До финалите днес стигнаха 32-ма.

Финала на надпреваратаВ края на награждаването почетен плакет бе връчен на заместник- кмета на Хасково Кирил Керанов. Чрез него организаторите изказаха благодарността си на общината и кмета Георги Иванов за гостоприемството.

Оспорваната надпревара на картинг писта Хасково се провеждаше при страшна жега, което състезателите определиха като най-големия си проблем. Входът за зрителите бе 5 лева. Достъпът до пистата бе спрян на няколкостотин метра преди нея с разрешението на Община Хасково.

Вижте видео репортаж от шампионата

 Кирил Керанов получи плакет от организатора  Дрифт

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button