Регион

Млад моторист загина в катастрофа на пътя Хасково – Димитровград

25-годишен младеж загина при тежка катастрофа на пътя Хасково – Димитровград.

Инцидентът стана в ранния следобед при разклона за димитровградското село Крепост. Младежът е управлявал мотоциклет и се е стигнало до сблъсък с лек автомобил Форд. По първоначална информация моторът се е движил от Хасково в посока Димитровград, когато колата е излязла от разклона за Крепост и се е стигнало до свирепия удар.

Мотористът е загинал на място. 54-годишният шофьор е откаран с леки наранявания в болница. Предстоят експертизи, които да установят точния механизъм на катастрофата.

Движението в района беше силно затруднено до разчистването на колата и мотора. На място пристигнаха опечалените роднини и приятели на загиналото момче.

40 коментара

 1. Със сигорност е карал с 50км.. Дано почив в мир.. Там трябва да има кръгово!!! И легналите полицай да с на всеки 300 метра за джигитите

 2. Там ограничението е 70км/ч. Не съм специалист ,но такива поражения по мотора и автомобила(особено) с тази скорост …надали.

 3. За мен изобщо не трябва да има разклони по този път. Разклон на бирената, после кръгово, после Крепост, после Добрич… Този разклон може да се затвори и разклона да е само от Хасково за Дград, от посока Дград Хасково да въртят на кръговото на Язаки и така да обръщат за Крепост- 2 км повече не са кой знае какво. Този на бирената по същия начин, премахва се, а се върти на кръговото или на надлеза с Е80. Все сме свикнали по най-краткия път да минаваме, а не усещаме че се губят животи. Другия вариант е кръгови на всякъде и 50 км ограничение по целия път.

 4. Заради такива дето не се оглеждат по крастовищата стават злополуките със мотористи

 5. Общините са виновни вместо да ми слагат ограничения на тоя голям път и кръгови да сложат надлези и всичко ще се оправи ама проблема е че триногата няма да снима …

 6. Вместо да се карате и да обиждате и да се нахвърляте като чакали, наведете глава за 1 мин мълчание за всички загинали по пътя, замина си още един млад човек. Почивай в мир Дани. Съболезнования на семейството и близките му.

 7. Що не вземете да се спрете с безумните коментари. С каквато и скорост да е карало момчето, факт е, че вече го няма. Ако е превишил си е получил наказанието, че и отгоре. Другият шофьор едва ли си е помислял да му се случи това. При инциденти не е нужно да се коментират глупости.

  1. отиде си едно много младо момче който беше още в разгара на живота си спрете да съдите някой който вече го няма аз го видях преди 1ден и сега ми е жестоко мъчно че го няма каня ви за 1 минута мълчение и поклон пред паметта му никога няма да те забравим Дани

 8. Този, който излиза от разклона на Крепост пресича път с предимство! Какво са ви виновни все мотористите? Що не пресече така на влак пътя, тогава влака ли ще му е крив? Големи шофьори се извъдиха всички, карат като камикадзета с колите, всеки си спира където му падне и пуска аварийните, карат все в лявата лента и на кръговото секат пътя, и накрая все другите им виновни… Съболезнования на близките на момчето!

  1. не е за всеки шофирането,трябва спокойствие,бърза преценка на ситуацията,бързи рефлекси,да гледаш огледалата задължително,и очите ти да са на 6,сложен процес е шофирането
   съболезнования на близките и приятелите,да почива в мир…..

 9. Ще си позволя да напиша няколко реда, понеже прочетох доста неадекватни коментари.
  Първо – съболезнования към близките на загиналото момче, дано душата му намери покой! Не го познавам и не мога да бъда съдник на това какъв човек е бил и как е загинал.
  Второ – хубаво е, когато обективно можем да преценим ситуацията и да боравим само с факти. Към момента все още няма факти, но по моя преценка (от снимките и от това, че минах по същия път, по който е минал мотора) си мисля, че такива щети по колата и мотора не могат да бъдат причинени с максималната разрешена скорост в пътния възел, а именно 50км/ч. С други думи – ако мотористът беше карал с тази скорост, най-вероятно още щеше да е жив. Аз лично съм участвал в ПТП в подобна ситуация, карайки колело с около 20-30км/ч и се забих във вратата на една кола – да, хвръкнах на 5 метра и си счупих китката, но поражения по автомобила и колелото нямаше, а аз съм жив и здрав.
  Много моля, защитаващите моториста, да признаят фактите, че такива щети не може да има при ниска скорост. И след това пак да търсят вина в шофьора на автомобила. Използването на термина „път с предимство“ не е извинение, не е оправдание. Това че пътят е с предимство, не означава, че можем да „летим“ по него.
  За съжаление, вместо тази и подобни катастрофи да имат възпитателен ефект у нас, всеки ден се убеждавам, че все едно нищо не се е случило – продължаваме да си дрифтим, да демонстрираме мускули на пътя, да се правим на гъзари и да избиваме комплекси.
  Не искам да съм лош пророк, но ще има още тежки катастрофи, за съжаление. И странно е, че точно на най-светлия Божествен празник се случват най-тежките катастрофи. Спомнете си катастрофата с Милен Цветков, и се замислете….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button