Хасково

Запрашаване в Хасково и булдозер в защитена местност са сред сигналите на „зеления телефон“

10 сигнала са приети на „зеления телефон“ в РИОСВ – Хасково през април, съобщават от Екоинспекцията.

Сред тях е за голямо запрашаване на кръстовището между булевард „Раковски“ и улица „Дунав“ заради разрушаването на сградите на бившето военно поделение в съседство. Сигналът е подаден на 12 април, а от РИОСВ посочват, че отговорната институция е общината и са го препратили по компетентност до кметството.

Същият ден са подадени още два сигнала. Единият е за нерегламентирано сметище между харманлийските села Иваново и Остър камък. Сигналът е препратен по компетентност до общината. Вторият е за булдозер, който проправя път в Защитена местност „Черната скала“ в община Маджарово. Извършена е незабавна проверка от експерт на РИОСВ и е установено, че сигналът е основателен. Съставен е протокол и покана за акт.

Сред останалите основателни сигнали на територията на Хасковска област е за бял щъркел със счупено крило в село Елена. Птицата е изпратена за лечение в специализиран център в Стара Загора.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button