Спорт

Избраха треньора на Свиленград за национален селекционер на 17-годишните хандбалистки

Треньорът на шампионките от Свиленград Тефик Парафитов беше избран от треньорско-методическата комисия на хандбалната федерация за старши треньор на националния отбор по плажен хандбал при девойките до 17 г.

Той ще води състава, който ще участва на Европейското първенство във Варна през юли. Като домакин страната ни е един от 18-те участници при девойките. В предварителната група тимът ни ще спори с отборите на Унгария – седемкратен европейски шампион при подрастващите и втори на последното първенство в Полша, и отбора на Гърция.

Петя Панчева ще води представителния ни тим за девойки до 19 години. На този отбор предстои участие в Women’s 19 EHF Championship 2021. Първенството е в Италия от 10 до 18 юли. В него ще участват 8 отбора, а България е в една предварителна група със Сърбия, Турция и домакина Италия. В другата група са Испания, Латвия, Грузия и Израел.

Изборът на двамата национални селекционери трябва да бъде одобрен от Управителния съвет на хандбалната федерация.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button