Любопитно

Росица Караджова с нови театрални роли и социални ангажименти

Хасковлийката Росица Караджова стана ръководител на инициатива в помощ на глухи младежи на възраст между 16 и 30 години.

В сградата на Съюза на глухите в София за тях се създават кътове за обучение на младите хора с библиотека, за детски занимания, за място за творчески срещи. Целта е глухите младежи да повишат своите знания и умения в сферата на социалното предприемачество. В обновлението на младежкото пространство се включиха студенти по логопедия, психология и изящни изкуства и преподаватели от Нов български университет, където Росица Караджова взе дипломи по специалностите театър, актьорско майсторство, кино и телевизия.

Днес някогашната талантлива ученичка в ПГЛП „Райна Княгиня“ Роси Караджова, аплодирана в Хасково, успешно се изявява в столицата като продуцент, сценарист, актьор, танцьор. Участва в постановки на Университетски театър на НБУ и Театрална работилцица „Сфумато“, в танцови спектакли, телевизионни и игрални филми. Последната й роля в обстановката на пандемията е в онлайн спектакъла „Двамата бедни румънци говорещи полски“ по пиесата на полската писателка Дорота Масловска. За различни творчески изяви е награждавана е от Съюза на артистите в България, Съюза на глухите, Министерството на културата, Тракийското дружество в Хасково и други институции и организации.

Росица Караджова е преминала обучение в Англия за обновяване на жестуно- международния жестомимичен език, участвала е в международни форуми в чужбина на тема интеграцията на хора с физически затруднения. Председателството на Младежката организация към Съюза на глухите в България и членството и в ръководството на Европейска младежка организация за глухите са само част от многобройните й социални ангажименти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гергана Делчева
Гергана Делчева
05.05.2021 0:10 0:10

Браво! Ето от такива талантливи и амбициозни млади хора има нужда! Адмирации!

Back to top button