Хасково

Пиян шофьор бяга от полицията, катастрофира на Кенана

Куп пияни и дрогирани шофьори са задържани през почивните дни по Великден в Хасково и региона, отчитат от Пътна полиция. Някои от тях са успели и да катастрофират.

Най-куриозният случай е на връх Великден в Хасково. Полицаи опитали да спрат 38-годишен шофьор с „Опел“, който обаче след подаването на звуков и светлинен сигнал за проверка решил да бяга и подкарал колата си към „Кенана“. По време на бягството обаче катастрофирал. Проверката с дрегер отчела 2,07 промила алкохол, а шофьорът се оказал и без книжка.

Същият ден в Тополовград е задържан 46-годишен шофьор с 1,39 промила алкохол. Ден по-рано 53-годишен е катастрофирал в село Българска поляна след употреба на алкохол. Той навлязъл в насрещната лента и се блъснал в мантинелата. Пробата с дрегер е отчела 2,09 промила алкохол. В последния ден на април са арестувани още двама шофьори с алкохол и след употреба на канабис.

Двама са задържани и на 3 май. 40-годишен е шофирал с отнета книжка, а 52-годишен с 1,47 промила алкохол. Ден по-рано в ареста е отведен и 55-годишен, употребил амфетамин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button