Хасково

86% от декларациите са подадени по интернет в НАП, крайният срок е 5 май

Кампанията за деклариране на доходите, получени през 2020 г., приключва на 5 май – в полунощ за ползващите електронни услуги и в 17:30 ч. за хората, които изберат да подадат формулярите си на място и на хартия, съобщават от офиса на НАП в Хасково. Декларацията може да бъде изпратена и по пощата, като в този случай важи датата на пощенското клеймо.

86% от подадените до днес формуляри в Хасковска област са изпратени по електронен път – с персонален идентификационен код или с електронен подпис. Предварително попълнената данъчна декларация е предпочетена от близо 70% от деклариралите доходите си до момента. Всеки, който притежава ПИК или КЕП има достъп до нея през Портала за е-услуги на агенцията.

Срокът за плащане на декларирания данък за довнасяне по годишната декларация също изтича днес. Най-удобният начин за внасяне на данъка е по електронен път с дебитна и кредитна карта. Услугата „Справка за задълженията с възможност за плащане“ е достъпна с ПИК и КЕП в портала за е-услуги на приходната агенция, като за плащания с т. нар. виртуален ПОС не се дължат такси.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button