Спорт

Християн Христозов със злато от балканиада по джудо в Сърбия

Награждаването

Награждаването

16-годишният възпитаник на спортен клуб по джудо „Хасково“ Християн Христозов стана първи в категория 50 кг. на балканиадата за кадети в сръбския град Киканда през почивните дни, съобщи за Haskovo.info треньорът на клуба Продан Проданов

Християн е победил и в трите среши в групата. С по 7 точки хасковлията е извоювал победи над Роберт Гребенар от Босна и Херцеговина и Денис Иуракич от Сърбия, а над представителя на Гърция Илияс Мпалцидис победата е с ипон- 10 точки, разказа Проданов. 

В полуфиналната среща Християн е победил Берталан Фаркас от Румъния с 3 точки. На финала възпитаникът на хасковския клуб е играл срещу Вук Никчевич от Черна гора, като го е победил отново с ипон от 10 точки.

Продан Проданов и Християн Христозов

Продан Проданов и Християн Христозов

В шампионата са участвали националните отбори на 8 балкански страни. „Конкуренцията беше изключителна, а температурата в залата – 42 градуса„, разказа треньорът на хасковския джудист Продан Проданов.

Християн Христозов е вече 7 години шампион на България, а в края на юни стана 7-ми на Европейско първенство в Чехия.

На балканиадата в Сърбия българският национален отбор е първи с 2 златни, един сребърен и 2 бронзови медала, допълни Проданов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
F
F
18.08.2010 19:49 19:49

Браво Сисо! Ред е на веропейско злато!

Back to top button