Регион

Задържаха 10 иракчани и момиче с чужд паспорт на границата

ГКПП Капитан Андреево10 иракчани са заловени след като опитали да влязат незаконни в България, съобщават от МВР. Задържан е и норвежки гражданин от иракски произход.

Около 2:30 часа тази нощ след подаден сигнал от мобилен пост за техническо и визуално наблюдение оперативно- издирвателна група от ГПУ Свиленград задържала в землището на с. Капитан Андреево двама мъже и една жена. Те били без документи за самоличност и заявили, че са иракски граждани. Тримата са задържани за 24-часа.

Вчера към 20 часа гранични полицаи от Свиленград са открили в местността Винен дол в района на село Маточина още 7 нелегални емигранти – 3 мъже, жена и 3 деца. И те са били без документи и заявили, че са иракчани. Мъжете са задържани, жената и децата са настанени в специализирано помещение в ГПУ Свиленград.

На граничен пункт Капитан Андреево около 23 часа снощи е предотвратено преминаване на момиче с чужд паспост. В микробус „Фолксваген“ с норвежка регистрация пътували 42-годишен норвежки гражданин от иракски произход и две момичета, които той представил като свои дъщери. При извършената паспортна проверка възникнали съмнения, че 14-годишното момиче е представило чужд паспорт.

От извършената експертна справка било установено, че норвежкият паспорт е преотстъпен. Приносителката на документа е била 13-годишна иракска гражданка. Мъжът заедно с двете си дъщери преминал на 22 юли през ГКПП „Капитан Андреево“, пътувайки от Норвегия за Ирак. На връщане оставил в Ирак по-малката си дъщеря и с нейния паспорт се опитал да изведе своята племенница – дъщеря на брат му, който е в Швеция. Шофьорът е задържан.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button