Хасково

„Хасково 2“ иска градския стадион, съветниците ще решават

Скоро на стадион Хасково отново може да се играе футболФутболен клуб „Хасково 2“ е поискал от община Хасково да му бъде предоставен за безвъзмездно ползване градския стадион. От клуба са готови и да поемат всички разходи за заплати на обслужващия персонал и поддръжката на базата.

На заседанието си следващата седмица общинският съвет ще реши дали да предостави стадиона на „Хасково 2“. В момента съоръжението се стопанисва от „Екопрогрес„. Това стана след решение на местния парламент през септември 2008 година.

От справките на общинското предприятие става ясно, че поддръжката на стадион „Хасково“ струва 3 200 лева на месец. Поемането на част от разходите по издръжката в тежкото финансово положение е от полза за бюджета на общината, посочва в мотивите си за предложението кметът Георги Иванов.

В искането на клуба за ползване на стадиона е записано, че ще развиват тренировъчна и състезателна дейност, а желанието им е да се възроди футболът в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
...
...
19.08.2010 16:18 16:18

Какъв футбол, ккви пет лева, спорт е мръсна дума в Хасково. Вече и по селата има изкуствени тревни терени, само в Хасково на асфалт. Защо ли?

luTTT
luTTT
19.08.2010 20:27 20:27

ko prikaa6 ti we kaf asfalt we bastunka !!!

ББ
ББ
20.08.2010 20:43 20:43

истината е че спортната база в хасково е много зле и е така понеже кметското обкръжение има слабост към асфалта, а покритието на терените и игрищата все още не е от асфалт и затова се стигна до там в хасково да няма свествен стадион зала спартак да е в окаяно състояние и да се дават мизерни пари за спорт за разлика от другите градове

adsadssad
adsadssad
05.11.2010 15:56 15:56

pfk haskovo – xaxaxa ako doidem sozopol 6te vi izrinem s stadiona daje nai mallko 50:0 🙂 palqci

Back to top button