Спорт

Хасково домакинства на два национални турнира по тенис

Хасково домакинства на два национални тенис турнира – за млади таланти и за мъже.

На кортовете на „Юнак“ събота и неделя се състезаваха над 70 деца в първия за годината турнир от веригата „Kinder +“. Надпреварата е за възрастите 11 и 12 г.

При момчетата до 12 г. победител стана Мартин Бонев от Димитровград, а втори е Кристиян Стефанов от София. При момичетата Александра Момчилова от София спечели титлата, а вицешампионка е Мериан Вартанян от Пловдив.

Тенис

При 11-годишните момчета на първото място е Димитър Топчийски от София, а втори е Пламен Колев също от столицата. При момичетата на върха е Евгения Стоянова от Асеновград, а на второто място е Радина Средкова от София.

Трима хасковски тенисисти достигнаха до 1/4-финалите – Рая Иванова при 12-годишните и Кристиана Коева и Тихомир Хърсев при 11-годишните.

През уикенда на кортовете на „Кенана“ се проведоха квалификациите на Държавен турнир за мъже с награден фонд от 2 000 лв. 15-годишният талант на „Хасково 2015“ Георги Георгиев се класира за основната схема, където е и Димитър Байчев с уайлд кард. В квалификациите участваха 20 тенисисти, а в основната схема са 24. Финалите ще се играят в сряда.

Тенис

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button