Регион

Предлагат д-р Валентин Палашев за почетен гражданин на Димитровград – посмъртно

Д-р Валентин Палашев да бъде удостоен посмъртно със отличието Почетен гражданин на Димитровград предлага до общинския съвет кметът Иво Димов.

Както Haskovo.info писа, д-р Палашев беше заместник-управител на МБАЛ „Св. Екатерина“ в Димитровград и началник на ОАИЛ. Той имаше злокачествено заболяване и загуби битката с COVID-19 на 28 март.

През 2021 г. димитровградската болница отбелязва 70 г. от своето създаване. В докладната си кметът посочва, че анестезиологът д-р Валентин Палашев с личните си човешки и професионални качества издигна високо ценности като достойнство, чест, отдаденост. „Човек с голямо сърце, винаги готов да откликне на чуждите неволи и страдания. Ерудиран специалист, високо ценен от медицинската общност. Чрез дългогодишния си и упорит труд той спомогна за запазването на болницата в Димитровград и нейното развитие през последните няколко години“, се казва още в докладната.

Д-р Валентин Палашев е роден в Димитровград на 18 май 1962 г. Има дъщеря Лора и син Димитър. Той завършва основното и средното си образование в Димитровград, а през 1988 г. завършва Медицина във Висш медицински институт – Стара Загора. След това започва работа в общинската болница в Димитровград, като по това време защитава и двете си специалности по „Вътрешни болести“ и „Анестезиология и интензивно лечение“. Член е на Българския лекарски съюз. Той е сред създателите на школата по киокушин карате в Стара Загора.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button