Хасково

177 месечно в Хасково могат да разчитат на патронажна грижа вкъщи

Нов проект за осигуряване на патронажна грижа на 177 души месечно започва от утре в община Хасково. Това са хора над 65 години, хора с увреждания или поставени под задължителна карантина.

По проекта ще бъдат осигурени здравно – социални услуги в домовете на хората, както и доставка на храни и лекарства или съдействие за неотложни административни услуги.

Общините могат да адаптират услугите към условията на пандемията от COVID-19 и да включат в тях тестване на потребителите или да помогнат при нужда от дезинфекция например. Служителите по проекта могат и да плащат сметките на потребителите.

Заявления за включване в проекта се подават от утре в касовия салон на Община Хасково, като това може да се прави през цялото време, докато той се изпълнява в следващата 1 година.

По предишния проект за патронажна грижа, който започна през есента на 2019 година и продължи до днес, са обхванати общо 1 064 души.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button