Любопитно

Студенти от чужбина писаха за ученето по време на криза в хасковски конкурс

Студенти в Русия и Нидерландия са сред 15 участници в конкурса за есе „Учене по време на криза – изпитание на човешките ценности“, организиран от УНСС – Хасково и БЧК – Хасково. Право на участие имаха абитуриенти и студенти от цялата страна.

Журито е оценило най-високо есето на Дария Панева от ПМГ „Иван Вазов“ в Димитровград. Тя спечели първо място и 800 лв. Второто място и 400 лв. е за Елена Петрова от ФСГ „Атанас Буров“ в Хасково, а трети са Петър Овчаров, който е студент в УНСС и Мануела Стратиева от СУ „Неофит Рилски“ в Харманли, които получават по 200 лв. Подаръци и грамоти получиха всички участници.

Призьорите прочетоха творбите си след награждаването. За Мануела Стратиева от Харманли например електронното обучение е интересно, странно и различно, но има какво да се надгради, за да е по-ефективно. За нея мотивация обаче е по-важна за всяко едно обучение. Според момичето положителните страни са повече, въпреки че се минимизира ролята на учителя и е-обучението ще доминира.

Творбите бяха оценявани от жури с председател проф. Надя Миронова – директор на УНСС – Хасково, Минка Мечеринкова – председател на БЧК – Хасково, Нели Дялкова – РУО – Хасково, Златка Михайлова – СБЖ и Ели Видева – СБП.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button