Регион

Екоинспекцията глоби три предприятия в Димитровград и Харманли

Наказателни постановления на три предприятия в Хасковска област са издадени през април, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

С 500 лв. е глобено предприятие за автомобилни кабелни инсталации в Димитровград заради неподдържане в техническа и експлоатационна изправност на пречиствателна станция за отпадни води. 200 лв. е глобата за димитровградско месопреработвателно предприятие заради неизвършване на собствени периодични измервания. Текуща санкция е наложена на шивашка фирма в Харманли заради замърсяване над допустимите норми с въглероден оксид.

За месеца от екоинспекцията са извършили 112 проверки на 102 обекта. Дадени са 50 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Издадени са 2 наказателни постановления за 700 лв. и е наложена една санкция за 221 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 34 404 лв.

През април са почистени 12 нерегламентирани сметища. На „Зеления телефон“ са постъпили 10 сигнала, 4 от които са за бедстващи защитени птици.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button