Хасково

Хасковлията Асен Василев служебен министър за втори път, този път на финансите

Хасковлията Асен Василев е служебен министър на финансите. Президентът Румен Радев издаде указ, с който разпуска 45-ото Народно събрание и назначава от 12 май служебно правителство. Премиер ще бъде секретарят на държавния глава по сигурност и отбрана Стефан Янев. Президентът подписа укази за назначаването на нова ЦИК и за провеждането на предсрочните парламентарни избори на 11 юли 2021 г.

Асен Василев става служебен министър за втори път. През 2013 година той отговаряше за икономиката, енергетиката и туризма в служебния кабинет на Марин Райков.

Асен Василев е възпитаник на хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“. Той е първият ученик на гимназия, който е спечелил „Златаровска награда“ и я е дарил обратно на училището. Завършил е през 1996 година и е спечелил пълна стипендия за университета Харвард. Василев е бил изпълнител в училищния хор „Лира“ и се е пробвал като радиоводещ в последната си година в училище.

Асен Василев завършва икономика в Харвард и е специализирал бизнес администрация и право в Harvard Business School и Harvard Law School. Той е съосновател и президент на Everbread – една от петте компании в света за ценообразуване на самолетни билети. Everbread е частично финансирана от Националния Фонд за Научни разработки на Сингапур и от първия инвеститор в Skype.

Василев е съосновател и директор на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност. Преподавател е в програмата за икономически растеж и развитие, афилиирана със Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и с Центъра за стратегии и кoнкуретоспособност в Harvard Business School.

От 1999 г. до 2004 г. Асен Василев работи като консултант в Monitor Group в САЩ, Канада, Европа и Южна Африка. Ръководи проекти за маркетинг и стратегическо развитие на големи международни компании в телекомуникационната индустрия, енергетиката, минното дело, застрахователната индустрия и в редица големи производители на потребителски стоки.

Вижте състава на служебното правителство:

Стефан Динчев Янев е служебен министър-председател на Република България

Гълъб Спасов Донев – служебен заместник министър-председател по икономическите и социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика

Бойко Илиев Рашков – служебен заместник министър- председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи

Атанас Ангелов Пеканов – служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства

Асен Васков Василев – служебен министър на финансите

Георги Великов Панайотов – служебен министър на отбраната

Стойчо Тодоров Кацаров – служебен министър на здравеопазването

Виолета Колева Комитова – служебен министър на регионалното развитие и благоустройството

Николай Денков Денков – служебен министър на образованието и науката

Светлан Христов Стоев – служебен министър на външните работи

Янаки Боянов Стоилов – служебен министър на правосъдието

Велислав Величков Минеков – служебен министър на културата

Асен Петров Личев – служебен министър на околната среда и водите

Христо Георгиев Бозуков – служебен министър на земеделието, храните и горите

Георги Георгиев Тодоров – служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Кирил Петков Петков – служебен министър на икономиката

Андрей Стефанов Живков – служебен министър на енергетиката

Стела Иванова Балтова – служебен министър на туризма

Андрей Георгиев Кузманов – служебен министър на младежта и спорта

Съученици и съхористи от Хасково си предадоха министерство

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ГРАДСКИ ОТ ХАСКОВО
ГРАДСКИ ОТ ХАСКОВО
11.05.2021 15:18 15:18

АСЕН ВАСИЛЕВ КАТО УЧЕНИК Е ВОДИЛ МЛАДЕЖКО ПРЕДАВАНЕ В РАДИО ХАСКОВО , КОЕТО БЕ ЗАКРИТО НЕ БЕЗ ПОМОЩА НА БИВШИЯ КМЕТ ГЕОРГИ ИВАНОВ.

Back to top button