Хасково

Антон Анастасов донесе сребро на България от международна олимпиада

Антон Анастасов

Антон Анастасов

Възпитаникът на хасковската математическа гимназия Антон Анастасов донесе сребро на България от Международната олимпиада по информатика, която се проведе от 14 до 20 август в Канада. Той и съотборниците му кацнаха днес на летище София след напрегната седмица във Ватерло.

Българският отбор по информатика се класира на пето място по медали сред 83-те страни-участници в Международна олимпиада. Румен Христов спечели златен медал и стана втори в света. Той е възпитаник на Природо-математическа гимназия в Шумен. Златен медал завоюва и Владислав Харалампиев от Софийска математическа гимназия, а бронзов – Михаил Ковачев от ПМГ „Нанчо Попович“ – Шумен.

Ръководители на четиримата медалисти бяха главният асистент Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика на БАН и проф. Стоян Капралов от Техническия университет – Габрово.  Те определиха успеха на българския отбор като най-големия от 10 години насам.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
TISHO
TISHO
22.08.2010 20:48 20:48

Bravo momche.
GORDEEM SE S TEB:)

Back to top button