Хасково

Вандали отново разбиха лъвски глави на паметника на Десети родопски полк

Вандали отново са разбили три от лъвските глави на паметника на Десети родопски полк зад ДНА в Хасково.

Това е станало по време на последните почивни дни около Великден и Гергьовден. Около двайсетина празнуващи са се събрали да се снимат край паметника с оръдията и след това най-вероятно под въздействието на алкохола са посегнали и на лъвските глави, разказаха пред Haskovo.info охранители на обекта.

 

От община Хасково коментираха пред Haskovo.info, че са получили сигнал от охранителната фирма и в момента се издирват извършителите на вандалския акт. Ако те не бъдат установени, лъвските глави ще бъдат възстановени за сметка на охранителната фирма, както е по договор.

Haskovo.info припомня, че през октомври 2017 г. вандали разбиха всичките осем лъвски глави. Те бяха възстановени през пролетта на 2018 г. за сметка на охранителната фирма.

Паметникът беше обновен през 2013 година за честването на 100-годишнината от Одринската епопея. Оригиналът е издигнат от войници и офицери през 1925 г.

Паметник

Междувременно и днес младежи и възрастна жена товареха след обяд в две каруци тухли от порутените бивши военни сгради наоколо. Те заявиха, че им било разрешено да го правят, но не казаха от кого.

Паметник

В началото на февруари тази година тежка техника започна разчистването на сгради и дървета на терена зад ДНА, където общината планира да изгради парк на площ от 50 декара. Вече има избран изпълнител, но работата по изграждането на парка все още не е започнала.

4 коментара

  1. Когато направят парка ще е необходима охрана през 30 метра. И то не каква да е охрана ,а въоръжена охрана. Иначе няма отърване от циганите там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button