Спорт

Харманлийка на косъм от бронза на олимпиадата

КласиранеХарманлийката Галина Николова остана на косъм от бронза в надпреварата на скок на височина на първите Младежки олимпийски игри в Сингапур. На финала 16-годишната лекоатлетка преодоля от първи опит 170 и 175 см, а после подобри с 3 см личния си рекорд като скочи 179 см от втори опит.

Състезателката на клуб „Хеброс“, която е една от големите надежди на родната атлетика, атакува летвата на 183 см, но безуспешно. Само шансът попречи на Галя да спечели отличие от олимпиадата, тъй като бронзовата медалистка Анита Риж от Полша също преодоля 179 см, но от първи опит.

Харманлийката остана четвърта в надпреварата на най-добрите млади скачачки в света заедно със състезателка от Кипър, но остави отлични впечатления с представянето си на най-престижния младежки спортен форум.  

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button