Любопитно

Куклена фиеста очаква децата на Хасково

Пет безплатни представления на Театър „Дани и Деси“ ще зарадват децата на Хасково с подкрепата на общината. На откритата сцена в Градската градина най-възторжената публика ще се срещне с образци кукленото изкуство – спектакли на високо художествено ниво, отличени с престижни награди в България и чужбина.

На 24 май, малко след химна „Върви народе възродени“, малките зрители ще гледат вечната приказка „Палечка“ на Андерсен. В следващите дни на театралния подиум ще оживеят героите от „Жабокът цар“ на Братя Грим, „Пеперудена магия“ от Мая Дългъчева, „Жабокът и чужденецът“ от именития автор и илюстратор Макс Велтхаюс, „Кратка квак история“ от Кина Къдрева. Режисьор на спектаклите е Таня Евтимова, сценография – инж. Атанас Евтимов, музика – Деси Димова. С приказната фиеста най-младата публика ще посрещне и 1 юни – Международния ден на детето.

Поради кризисната обстановка в страната децата не са се срещали с театрално изкуство почти една година и срещата им с него ще бъде особено важна и радостна, казва Таня Евтимова.

2 коментара

  1. Представленията не са безплатни! Община Хасково площа за тях 6915 лева и 35 стотинки. Изключително висока цена от парите на гражданите в града.Така ще е с тази директорка на дирекция култура и образование в общината и комисията от калинки!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button