Регион

Откриха контрабандни златни накити за 84 000 лв. в камион

Контрабандни златни накити на стойност 83 904 лв. са открити в товарен автомобил на ГКПП „Капитан Андрево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Камионът пристигнал на пункта на 11 май. Той превозвал стока от Турция през България за Нидерландия. По метода „анализ на риска“ товарният автомобил е селектиран за щателна митническа проверка. В хладилното помещение, намиращо се в шофьорската кабина, митничарите намерили полиетиленов плик със 116 пръстена, гривни, колиета и обици. Направената от вещото лице експертиза установила, че накитите с общо тегло 736 грама са от 21-каратово злато.

Контрабандните златни бижута и товарният автомобил са задържани. 39-годишният турски шофьор е привлечен към наказателна отговорност и му е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 4 000 лв. Той е със забрана да напуска страната, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button