Хасково

ПМГ – Хасково изпрати 127 абитуриенти по червен килим

127 зрелостници от Випуск 2021 изпрати хасковската Природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“.

Ученик на випуска и носител на наградата на името на Марко Марков стана многократният медалист от национални и международни състезания по информатика Стоян Малинин. Специалната награда за високи постижения и издигане престижа на гимназията беше връчена на Любен Балтаджиев, който е и с приза за най-добър ученик по математика. Най-добър ученик в областта на спорта е Християна Кайрякова, в математическата лингвистика – Христо Канев, хардуерните и софтуерните науки – Ениз Хасан и Пламена Николова, английски език – Петя Иванова, природни науки – Мохамед Сали, който е и с награда за постиженията си по руски език.

За втора поредна година ПМГ присъжда награда за Учител на годината. Носител на отличието за 2021 г. е Петя Вълчева – старши учител по български език и литература с 39 г. стаж.

21 от абитуриентите вече са приети с отлични оценки в Техническия университет в София.

Випускът беше поздравен с песни от шестокласничката Косара и зрелостничката Надя Петрова. Поздрав с танц отправиха от ансамбъл „Хасково“. Пожелания за успех отправиха директорът Гергана Петрова и кметът Станислав Дечев, който е баща на абитуриент.

През следващата седмица за абитуриентите предстоят матури, а балът им е на 25 май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button