Спорт

Григор в Топ 250, Диа чака жребия си за US Oрen

Григор ДимитровХасковският тенисист Григор Димитров регистрира рекорден скок в кариерата си. В обновеното днес издание на световната ранглиста при мъжете първата ни ракета заема 245-то място, с 10 места по-напред от най-доброто си класиране миналия септември и с 35 спрямо досегашната си позиция.

Григор за пръв път попада сред 250-те най-силни тенисисти в света благодарение на прибавените точки за титлата си от фючърса в испанския град Ирун преди две седмици.

Тази вечер 19-годишният хасковлия ще стартира от основната схема на чалънджъра в Женева, който разпределя награден фонд от 30 000 евро. Съперник на нашия талант ще бъде неговият връстник и № 359 в света Седрик-Марсел Щeбе, който е сред прогресиращите германски тенисисти.

Междувременно най-добрата хасковска тенисистка Диа Евтимова, която е 197-ма в света, се готви зад океана за дебюта си на Откритото първенство на САЩ. Втората ни ракета при жените ще започне участието си от квалификациите на първия в кариерата си турнир от Големия шлем. Жребият за „пресявките“ ще бъде теглен утре, а първия мач на Диа ще бъде вероятно в сряда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button